Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski Wanda Dera D S Eveline Cake ANNA PUCUŁEK Norge 30 Norge 30 Katarzyna Ambrozinska Team Vask Paulina Mydlarz Agnieszka K (12061 niezalogowanych)
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
daris napisał:
AgaN- ty chyba dzieci nie masz co??
Nawet jesli sklad jest ten sam to zeby ulzyc maluszkowi to wyda sie pieniadze nawet na to samo tylko pod inna nazwa! Ja mam Espumisan i nie za bardzo dziala Teraz podaje Sab simplex i widze roznice
Kazda z nas ma ulotke dolaczona do opakowania,niemniej chodzi o doswiadczenie innych mam z podawaniem leku i o to tu pytamy.

Daris ja mam dziecko, w dodatku 5 letnie i urodzilam go w Germani, i troche doswiadczenia mam...

Espumisan kropelki sa w Polsce specjalnie dla niemowlaczkow, i wydaje je ta sama firma co produkuje je w Niemczech..Berlin Chemie...tylko na Polske jest pod nazwa Espumisan, nie Simplex...

www.doz.pl/apteka/p9050-Espumisan_krople...lsja_40_mg__ml_30_ml

tutaj jest polski odpowiednik

www.bobotic.pl/?gclid=CK6hjcrz_q0CFQ8vmAod-xA8ug

W moim przypadku, ja stosowalam oklady zelowe ktore podgrzewalam w mikroweli, wlasnie tak stosowano w niemieckim szpitalu na kolki, i tak mnie polozne uczyly...w aptekach mozna kupic...tez pomagalo, kropelki owszem ale nie za dlugo bo nie wolno....pomaga tez herbatka z kopru woloskiego, inaczej anyzu....tez mozna spotkac w Aptece...

www.boots.no/butikk/s/products/view.html...false&ref=search

Anis to anyz...moze pomoze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Akurat u mnie nie dziala herbatka Amme te z anyzem-ja zaczelam pic zanim podalam jakiekolwiek krople,pije do teraz i nic... wogole juz dalam sobie spokoj i nie podaje nic-wszystkie z kropelek o ktorych mowa u nas sie nie sprawdzily..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
pomaga tez herbatka z kopru woloskiego, inaczej anyzu....tez mozna spotkac w Aptece...

hmm, anyz to anyz a koper wloski to koper wloski
Ta herbatka jest mieszanka anyzu,kopru wloskiego i chyba kminku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Dokladnie Aga31
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
aga31 napisał:
pomaga tez herbatka z kopru woloskiego, inaczej anyzu....tez mozna spotkac w Aptece...

hmm, anyz to anyz a koper wloski to koper wloski
Ta herbatka jest mieszanka anyzu,kopru wloskiego i chyba kminku

Upss masz raccje

Własności owocu kopra włoskiego są bardzo podobne do właściwości anyżu. Głównym składnikiem, obok wielu innych czynnych substancji, kopru włoskiego jest olejek lotny o złożonej budowie, a działający przeciwskurczowo, przeciwzapalnie, dezynfekująco, wykrztuśnie i lekko rozwalniająco.
Związki tego surowca znoszą wzdęcia, wiatry, nadmierną fermentację w jelitach i pobudzają żołądek do intensywniejszego działania.
(sciaglam z zielnika)

ale serio, gdzies tak okolo 3 miesiaca powinny ustapic kolki, albo mamusie ktore karmia powinny zrezygnowac i potraw wzdymajacych ....a wogole chlopcy chyba maja chyba czesciej kolki co?
Moj syn mial tylko na poczatku jak mial kilka tygodni potem jak zaczal jesc za "pieciu" to przeszlo..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Dziewczyny ja nie jestem mama ale wczoraj w ksiazce o Jean Carper Zywnosc twoj cudowny lek przeczytalam ze na kolke maluchom nalezy podac wode z cukrem (oczywiscie nie bardzo slodka) ewentulnie cukier zawiniety w szmatke do lizaniassania. Nie wiem czy to dziala ale podobno tak.... tylko nie przesadzac z cukrem bo to biala smierc. Mozecie sprobowac jest w miare naturalny sposob i tani powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
ivka111 , masz racje Czasami pomaga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok